Понеділок, 6 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Дніпропетровської ОУНБ ім. Первоучителів слов`янських Кирила і Мефодія

Описовий звіт

Дніпропетровської ОУНБ ім. Первоучителів слов`янських Кирила і Мефодія

про результати реалізації акції

у 2016 р.

 

Підсумовуючи результати Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна»,слід зазначити,що цікавих моментів в ході реалізації акції не було.

Дніпропетровські бібліотеки опікувалися однієї  військовою частиною -  А 3750 (м. Дніпро). Були певні труднощі при передачі зібраної літератури до цієї військової частини. Відповідальна особа в/ч постійно знаходилася  у різних відрядженнях, чи у місцях бойових дій, і тому неможливо було, навіть, зв`язатися щоб передати зібрану літературу.

Бібліотекам 3-х  ГБО, які розташовані на території області, література не передавалась, в зв`язку з попередньою причиною – не узгоджене додаткове фінансування з фінвідділом  у Києві. Всього: зібрано 409  прим. нових  книг, передано воїнам – 412 книг.

Протягом року  робоча група з реалізації акції спрямувала свою діяльність на залучення громадськості до дарувань.  Очільник робочої групи з реалізації акції виявляла та залучала спонсорів, суб`єктів  книговидавничих, громадських організацій, приватних осіб - спілкувалася з керівниками різних установ, надсилала офіційні листи з проханням безкоштовної передачі літератури для воїнів АТО.

Не байдужими виявились та подарували україномовну літературу різної тематики керівники Дніпропетровських  видавництв: «АРТ-ПРЕС», «Роял-Прінт», «Інтеграл П.П.», «Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», «Нова Ідеологія» та ін.

Для воїнів передали літературу патріотичної тематики: Благодійна організація «Благодійний фонд «Бібліотечна країна»,приватні підприємці дніпропетровських книжкових магазинів, Дніпропетровська єпархія Української Православної Церкви, Дніпропетровський історичний музей ім. Д. Яворницького та ін.

Новими україномовними  поетичними, драматичними і прозовими творами поділились письменники Дніпропетровщини: Н.Л. Анненкова, М.Т. Скорик, М.І. Цибенко, Н.М. Ладоньщикова та інші приватні особи. 

Активними були і бібліотекарі деяких районів і міст Дніпропетровщини. Найбільше книжок  передали: Синельниківська, Магдалинівська, Широківська районні бібліотеки. Серед міських: Новомосковська, Криворізька, Нікопольська. Вони дарували нову сучасну україномовну вітчизняну і зарубіжну художню  літературу, літературу з історії України, довідкову, науково-популярну.

Завдяки бібліотекарям воїни мають можливість ознайомитися з сучасними творами Коломійчука, Лойка, Коельйо, Стругацьких А. і Б., Донича І., Савченко Т., Доляка Н., Дочинця М., Ткаченко Г., Лаврика О.В. «1000 цікавих фактів про Україну», Рогашко А. «Крізь безодню до світла» та ін.

Координатор робочої групи написала статтю для публікації в інф.бюлетен про підсумки реалізації акції за перше півріччя 2016 р.  (Козак Т. – Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна» [Текст] / Т. Козак // Вісник Дніпропетровської бібліотечної асоціації: інформ. бюл. – 2016. – Вип. 4.- С.15-16)

 

      image image