Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Звіт про результат реалізації Акції у ІІІ кварталі 2015 р.

ЗВІТ ПРО РЕАЛІЗАЦІЮ

Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна»

у ІІІ кварталі 2015 року

 

Протягом ІІІ кварталу 2015 року бібліотеки України продовжували надавати посильну допомогу Збройним силам України у рамках різноманітних громадських ініціатив. Однією з таких благородних справ є проект «Маскувальна сітка для Армії руками волонтерів»: читачі та бібліотекарі плетуть і передають воїнам у зону АТО камуфляжні сітки. Національна парламентська бібліотека України долучилася до проекту у серпні ц.р. До Дня захисника України бригада морських піхотинців, які перебувають на сході України, отримала від бібліотеки чотири маскувальні сітки, солодощі та інші продукти харчування, ліки, засоби особистої гігієни, дитячі листи, малюнки та обереги.

Співпраця ОУНБ та бібліотек ГБО (БО) і військових частин у більшості областей України стає все тіснішою та різноманітнішою. Зокрема:

-  працівники Тернопільської ОУНБ взяли участь в урочистостях з нагоди річниці 44-ї окремої артилерійської бригади та відкритті меморіальної стели з прізвищами 10 військових, які героїчно загинули в зоні проведення АТО;

- Національна парламентська бібліотека України разом з ініціативою «Митці України на лінії вогню» організувала благодійний концерт під час святкування  Всеукраїнського дня бібліотек, кошти від якого було передано 92-й бригаді у м. Щастя;

 - у Кіровоградській області, завдяки книгам, що надійшли по Акції до військової частини спецпризначення, було відновлено роботу бібліотеки цієї в/ч, для військовослужбовців організовуються  дозвіллєві та інформаційно-просвітницькі заходи.  Керівництво військової частини позитивно оцінює співпрацю з ОУНБ, організовує приїзд груп солдатів до бібліотеки у вихідні дні.

Збільшилася кількість видавництв, які долучаються до Акції, та громадських організацій, у т.ч. волонтерських, які надають книги і допомагають з їх доставкою у  зону АТО до військових частин, шпиталів та для формування польових бібліотек.

Але, на жаль, у ІІІ кварталі у співкоординаторів Акції деяких областей України виникли проблеми: гарнізонні будинки офіцерів та бібліотеки військових шпиталів відмовляються приймати книги, зібрані бібліотеками регіону у рамках Акції.

Підсумки результатів реалізації Акції у ІІІ кварталі 2015 року виглядають наступним чином:

Участь у Акції взяли 3014 учасники, у т.ч.:

- 1281 бібліотека;

- 8 закладів та установ;

- 70 громадських організацій та видавців;

- 1655 фізичних осіб (працівників та користувачів бібліотек, авторів, волонтерів, небайдужих жителів міст і сіл України ).

Загальна кількість зібраних книг складає 15852 примірники, у т.ч.:

- 8130 прим. вітчизняної художньої літератури та 4997 прим. зарубіжної художньої літератури;

-  760 прим. видань з історії Української держави, 97прим. – з історії Збройних сил України, 243 прим. – з історії культури;

-  186 прим. склали довідкові видання з різних галузей знань;

-  1439 прим. – інші видання.

Книги передавалися:  

- у м. Києві – до:

- бібліотеки Центрального будинку офіцерів Збройних сил України;

- бібліотеки Центру забезпечення службової діяльності Міністерства оборони України

 та Генерального штабу Збройних сил України;

- Навчального центру Національної гвардії України.

- у  областях України – до:

- бібліотек 10-ти гарнізонних будинків офіцерів та 55-ти військових частин;

- бібліотек 3-х обласних військових шпиталів;

- 2-х обласних військових комісаріатів;

- бібліотеки КЗ «Черкаський обласний госпіталь для інвалідів війни» ЧОР, на базі якого проходять лікування та реабілітацію учасники АТО.

 

Пропонуємо ознайомитися із загальним підсумковим Звітом про реалізацію Акції у ІІІ кварталі 2015 року