Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Читальний зал рідкісних і цінних книг

image

 

У камерному читальному залі на 10 робочих місць користувачі працюють з документами фонду стародруків, рідкісних і цінних книг, в т.ч.:  книгами з різних галузей знань з XVI ст. до 1945 р. включно, періодичними виданнями з XVIII ст. до 1945 р. включно, сучасними енциклопедіями та іншою довідковою літературою.

Частина документів цього фонду представлена у вигляді повнотекстових електронних копій в Електронній бібліотеці «Культура України», до яких користувачі мають доступ цілодобово.

У залі постійно експонуються книжкові виставки (нових надходжень, тематичні, до знаменних і пам’ятних дат) і надається доступ до електронного каталогу бібліотеки та традиційних читацьких каталогів і картотек фонду рідкісних і цінних книг:   абеткового каталогу книг;  систематичного каталогу книг;  каталогу періодичних видань; картотеки видань кириличного друку; картотеки видань гражданського друку; картотеки видань типографії Києво-Печерської Лаври; картотеки видань про Київ; картотеки видань з автографами; картотека мініатюрних видань тощо.

Досвідчені фахівці нададуть кваліфіковану консультацію та допоможуть в пошуку джерел інформації.

Користувачам надається можливість працювати з власними ноутбуками та користуватися безкоштовним Wi-Fi доступом до Інтернету.